Over ons

Asomis IT Security is een initiatief van Azem Somer MSc CASP+ LPIC-2.

Missie

Asomis IT Security staat voor gedegen en effectieve IT-beveiligingstrategie voor het MKB in Nederland. Ondernemers zouden slechts een fractie hoeven te betalen aan Cybersecurity als wat zij anders kwijt zouden zijn aan cybercriminelen.

Visie

Asomis IT Security ontwikkelt professionele Cyber Security Strategi├źn en Cyber Security Awareness programma's voor zowel het MKB als non-profit organisaties in Nederland. Hierbij gebruiken wij internationaal aanvaarde standaarden en best practices. Onze medewerkers beschikken over een gedegen vakkennis die ten alle tijden up to date is.

Over Azem Somer

Azem Somer | Cyber Security consultant

Azem Somer is al ruim tien jaar actief binnen de Linuxwereld - o.a. als actief lid van de Nederlandse Linux Gebruikersgroep (NLLGG) - en de afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in IT-beveiliging.

Zaken waar hij als cybersecurity consultant zich onder meer op richt zijn:

  • Informatiebeveiliging (ISO 27001 & 27002)
  • Business Continuity Management (ISO 22301 & 22313)
  • Threat Modeling
  • AVG / GDPR
  • Cybersecurity awareness

Verder heeft hij ervaring met het beveiligen en "onthacken" van WordPress sites.

Kwalificaties als IT-beveiligingsadviseur

Zijn kwalificaties zijn onder andere:

Voor security examens en security gerelateerde examenonderdelen haalt hij doorgans scores tussen de 85 en 89 procent. Daarnaast blijft Azem ambtitious en wilt hij in 2021 opgaan voor de CISA en CISSP examens.

Uiteraard beperkt Azem zijn kennisvergaring niet enkel tot het voorbereiden van examens. Dagelijks volgt hij meerde sites en blog op het terein van cybersecurity en bezoekt hij geregeld events als de bijeenkomsten van de NLLGG, T-DOSE en FOSDEM (Brussel).

Vanzelfsprekend is Azem bereid om, indien gewenst, een VOG te overleggen. Zijn CV kunt u vinden op zijn LinkedIN profiel.

Mening van klanten

Wim Vrolijk van Improvement Profs:

Azem heeft mij uitstekend geholpen toen mijn website was gehackt en geïnfiltreerd met malware. Ik vreesde voor het ergste, echter Azem heeft alles in orde weten te maken. Ik kan Azem dan ook van harte aanbevelen als je veiligheidsissues hebt.

Overige interesses

Naast zijn belastingstelling voor IT doet Azem aan o.a. Jiu-jitsu en hockey (vanaf zomer 2020 lid van de kascontrollecommissie van BHV Push) en is hij actief als vrijwilliger Thuisadministratie bij Humanitas Breda. Daarnaast vindt hij het fijn om een stukje te fietsen of te wandelen. En als het weer niet meezit, leest hij graag of lost hij een sudoku.