Over ons

Wat is onze missie?


Wij bij Asomis IT Security staan voor gedegen en effectieve IT-beveiligingsstrategie voor het MKB in Nederland. Ondernemers zouden slechts een fractie hoeven te betalen aan Cybersecurity als wat zij anders kwijt zouden zijn aan cybercriminelen.

Wat is onze visie?


Wij bij Asomis IT Security ontwikkelen professionele Cyber Security Strategiën en Cyber Security Awareness programma's voor zowel het MKB als non-profit organisaties in Nederland. Hierbij gebruiken wij internationaal aanvaarde standaarden en best practices. Onze medewerkers beschikken over een gedegen vakkennis die ten alle tijden up to date is.

Waarom ICT-beveiliging voor het MKB?


Het MKB is de motor van de Nederlandse economie. Veel MKB-bedrijven zijn toeleveranciers van de welbekende multinationals of leveren allerlei diensten aan de grote jongens of aan andere middelgrote ondernemingen. Als zodanig zijn veel mensen werkzaam en gaat er veel geld om in het Nederlandse MKB.

Helaas maakt dit het MKB een interessant doelwit van cybercriminelen. Enerzijds is rechtstreeks veel te halen, anderzijds bieden MKB-bedrijven ook toegang tot de grote multinationals. Desondanks zien wij dat veel MKB-ers hun Cybersecurity niet op orde hebben. Het gevolg is dat het MKB bijzonder kwetsbaar is voor cybercrime.

Wat is de betekenis van jullie logo?


Asomis IT Security logo
De groende driehoek in het midden symboliseert twee dingen: de zogeheten CIA-driehoek, waarbij de letters staan voor Confidentiality, Integrity en Availability, maar ook voor het veilige, afgeschermde interne netwerk.

De blauwe zeshoek heeft eveneens twee betekenissen: enerzijds symboliseert deze hexagon de firewalls en de "gedemilitariseerde zone" die tussen het interne netwerk en het gevaarlijke internet zit; anderzijds verwijst deze figuur naar de Parkerian Hexad - een uitbreiding van de CIA-driehoek.

Wie zit er achter Asomis IT Security?
Asomis IT Security is opgericht door Azem Somer.

Wat motiveert Azem om zich te richten op Cybersecurity?


Vanaf jongs af aan heeft Azem een sterke belangstelling voor zowel techniek als maatschappelijke kwesties. Tijdens zijn studietijd kwam hij in aanraking met Linux en begon zijn liefde voor de IT. Cybersecurity ligt op het snijvlak van technologie en samenleving. Als afgestudeerd politicoloog heeft Azem als geen ander oog voor de drijfveren van cybercriminelen en de rol van menselijke handelen binnen organisaties ten aanzien van IT-beveiliging.

Welke kwalificaties heeft Azem?


Sinds zijn afstuderen heeft Azem meerdere IT-certificaten behaald. Zo is hij o.a. LPIC-2 (Linux Engineer) en CASP+ (CompTIA Advanced Security Practioner). Uiteraard zit hij niet stil en bereidt Azem zich momenteel voor op de examens van CISA en IAPP/E.

Daarnaast houdt Azem de ontwikkelingen omtrent Cybersecurity nauwlettend in de gaten. Zo volgt hij dagelijks diverse sites over IT-beveiliging en is hij een trouw bezoeker van allerei events op dit gebied.

Bovendien heeft hij als vrijwilliger Thuisadministratie bij Humanitas Breda belangrijke consultancy vaardigheden ontwikkeld, zoals aandachtig luisteren en probleemgericht denken.

Wat doet Azem in zijn vrije tijd?


Azem doet vrij veel aan sport. Wekelijks doet hij aan zowel Jiu-jistu als hockey. Sinds zomer 2020 is hij eveneens lid van de kascommisie van de Bredase Hockey Vereniging Push. Daarnaast wandelt hij een paar keer per dag en als het mooi weer is, maakt hij graat een fietstochtje.

Daarnaast is hij actief binnen de Nederlandse Linux Gebruikers Groep als coördinator van zowel het Linux-spreekuur als het BuurtLinux project. Verder heeft hij een brede belangstelling variërend van wetenschap en technologie tot taal, cultuur en geschiedenis.

Wat vinden klanten?


Wim Vrolijk van Improvement Profs:

Azem heeft mij uitstekend geholpen toen mijn website was gehackt en geïnfiltreerd met malware. Ik vreesde voor het ergste, echter Azem heeft alles in orde weten te maken. Ik kan Azem dan ook van harte aanbevelen als je veiligheidsissues hebt.