Diensten


Wanneer u uw droomhuis wilt bouwen, moet uw zowel een uitstekende architect als een gedegen aannemer inhuren. De eerste maakt op basis van uw wensen een mooi ontwerp, waarna de tweede uw droomhuis realiteit maakt. Hoewel beiden even belangrijk zijn, is de volgorde van werkzaamheden hier cruciaal voor een excellent resultaat.

Succesvolle IT-beveiliging werkt op een vergelijkbare wijze. Allereerst moet u een plan of strategie (laten) maken en op basis hiervan neemt u vervolgens passende en adequate maatregelen. Net zoals verschillende mensen uiteenlopende woonwensen hebben, heeft iedere organisatie zo haar eigen unieke veiligheidsbehoeften.

Asomis IT Security helpt u om een effectieve Cybersecurity strategie te ontwikkelen. Wij begrijpen dat uw organisatie uniek is en daarom zijn onze adviezen altijd maatwerk. Eveneens zorgen wij ervoor dat u voor de uitvoering van onze aanbevelingen in contact komt van geschikte implementatie partners. Zo helpen wij u om de IT-beveiliging van uw organisatie in goede banen te leiden en kunt u zich zorgeloos richten op uw kernactiviteiten!


CISO as a service

Azem Somer is uw vaste IT Security adviseur.

Azem Somer is uw vaste IT Security adviseur.In veel grotere organisaties is Cybersecurity doorgaans de verantwoordelijkheid van de (Chief) Information Security Officer of (C)ISO. Een CISO of ISO wordt niet zelden ondersteund door een of meerdere Information Security Managers (ISM). Te samen vormen de ISO en de ISMs het Security Team van de organisatie.

Het Security Team heeft meestal de volgende taken:


Zoals u kunt zien heeft een Cybersecurity team een vrij uitgebreid takenpakket. Grotere organisaties kunnen zich prima een team van full time ICT security experts veroorloven. Voor middelgrote ondernemingen is zoiets echter een onbetaalbare luxe en wij zien maar al te vaak dat IT-beveiliging wordt ondergebracht bij de systeembeheerder, die niet zelden al veel andere zaken te doen heeft.

Gelukkig biedt Asomis IT Security een betaalbare ISO-as-a-Service aan. Oftewel wij treden graag op als uw Cybersecurity team, terwijl uw eigen medewerkers zich zorgeloos kunnen richten op uw kerntaken. Wij bieden zowel losse diensten aan als diverse pakketten vanaf 1920 euro per maand (exclusief BTW).

Voordelen van onze dienstverlening zijn o.a.:

 • een vaste en deskundige sparringpartner voor al uw Cybersecurity vraagstukken
 • toegang tot ons grote netwerk van allerlei specialisten
 • betaalbaar en volkomen onafhankelijk advies

Vraag nu het Start- & Scale-Up pakket aan!

Het Start & Scale-Up Security pakket


Uit eigen ervaring weten wij dat veel start-ups moeite hebben om hun ICT te professionaliseren, wanneer zij flink groeien. Zo ontstaan er nieuwe security risico's en kan een initieel zakelijk succes toch omslaan in een deceptie. Daarom biedt Asomis IT Security organisaties met tussen de vijftien en vijfentwintig werkplekken een speciaal "Start- & Scale-Up pakket" aan:

 • Eenmalige risico assessment
 • Degelijke policies
 • Online awareness training

Dit pakket kost €2.595,00 (ex. BTW).

Vraag nu het Start- & Scale-Up pakket aan!


Juist start & scale-ups hebben baat bij een gedegen cybersecurity strategie.

Juist start & scale-ups hebben baat bij een gedegen cybersecurity strategie.

Externe Functionaris Gegevensbescherming


Wist u dit een Functionaris Gegevensbescherming een externe partij mag zijn? Zo kunt op betaalbare wijze toch voldoen aan de AVG!

Wist u dit een Functionaris Gegevensbescherming een externe partij mag zijn? Zo kunt op betaalbare wijze toch voldoen aan de AVG!De Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG stelt in een aantal gevallen een FG verplicht. Echter in veel gevallen hoeft een organisatie dus geen FG aan te stellen maar vaak is het desondanks toch raadzaam om een FG te hebben.

Wellicht denkt u dat een fulltime of zelfs parttime FG te duur is voor uw organisatie. Gelukkig mag u een externe partij voor deze rol aanwijzen. Aangezien een functionaris gegevensbescherming gemiddeld vaak slechts een paar uur per maand hoeft te besteden, is het zeker interessant om een externe FG te benoemen. Asomis IT Security biedt MKB-ers en andere middelgrote organisaties deze mogelijkheid.

Vraag nu een offerte aan!

Digitale Weeerbaarheidslessen op School

Online veiligheid is zeker ook voor jongeren een belangrijk onderwerp. Zowel voor school als privé brengen tieners veel tijd online door, hiermee lopen zij eveneens een risico om het slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom ontwikkelen wij een lespakket Digitale Weerbaarheid voor scholen in het voortgezet onderwijs.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aanbod:

 • Phishing
 • Cyberpesten
 • Veilig op sociale media
 • Nepnieuws
 • Tips voor Digitale Weerbaarheid

Dit lespakket is beschikbaar vanaf september 2022.

Interesse? Laat het ons weten!

Nu veel jongeren vaak online zijn, is het belangrijk dat zij de gevaren in cyberspace herkennen.

Nu veel jongeren vaak online zijn, is het belangrijk dat zij de gevaren in cyberspace herkennen.

Onze werkwijze


Asomis IT Security geeft onafhankelijk en deskundig advies.

Asomis IT Security geeft onafhankelijk en deskundig advies.Uw organisatie is natuurlijk uniek en daarom is een effectieve Cybersecurity strategie altijd maatwerk. Uw Cybersecurity strategie moet namelijk uw doelen versterken in plaats van in de weg te zitten. Vandaar dat wij onze dienstverlening altijd beginnen met een uitgebreid kennismakingsgesprek, zodat wij een helder beeld krijgen van uw veiligheidsbehoeften en dus de juiste aanbevelingen kunnen doen.

Vervolgens bekijken wij samen met u welke vervolgstappen gewenst zijn en hoe wij uw organisatie het beste van dienst kunnen zijn. Wij zullen u geen overbodige zaken aansmeren. Hetzelfde geldt wanneer wij u naar een van onze partners doorverwijzen, dit doen wij enkel als dat uw IT-beveiliging bevordert. En indien gewenst begeleiden wij u ook tijdens de uitvoering, door als contact-persoon te fungeren.

Uiteraard vinden wij bij Asomis IT Security nazorg erg belangrijk. Niets zo veranderlijk als Cybercrime! Gelukkig houden wij de ontwikkelingen in cyberspace nauwlettend in de gaten, zodat wij tijdig kunnen informeren wanneer uw Cybersecurity strategie een update nodig heeft. Zo kunt u veilig blijven ondernemen in de digitale economie!

Meer informatie


Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen met de verbetering van uw IT-beveiliging? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken.