Cyber Security Scan


Inbrekers gaan op een systematische manier te werk. Een roemrucht voorbeeld is de zogeheten Quote-500 bende, die een aantal jaar geleden inbrak bij de rijkste mensen van Nederland en deze lijst gebruikte om potentiƫle slachtoffers te kiezen. Zodra inbrekers hun oog op uw huis hebben laten vallen, kijken zij hoe makkelijk ze vervolgens kunnen binnen komen.

Wanneer u uw huis wilt beveiligen, loopt u allereerst na wat de zwakke plekken van uw woning zijn. Hebben uw ramen enkel glas of is uw keukendeur makkelijk open te wrikken? En zodra u deze zwakke plekken in kaart heeft gebracht kunt u gericht tegenmaatregelen nemen.

Cybercriminelen werken op een vergelijkbare wijze als inbrekers en zoeken actief naar zwakke plekken in uw IT-infrastructuur om binnen te komen. Met een cyber security scan kunt u snel en eenvoudig deze zwakke plekken identificeren en vervolgens verhelpen. Zodoende maakt u het hackers het leven een stuk moeilijker.

Cyber Security Basis Scan


Deze cyber security scan test uw ICT-systemen op ruim 50.000 bekende kwetsbaarheden (common vulnerability exploits of CVEs), open poorten en de aanwezigheid van kwaadaardige software die criminelen stiekem op uw computer installeerd kunnen hebben (rootkits) en die hen toegang tot uw systeem kunnen verschaffen. Op basis hiervan kunnen doelgerichte maatregelen worden genomen, die uw systeem veiliger maken (system hardening).

Het is evenwel van belang te beseffen dat een cyber security scan nooit volledig kan zijn. Er worden dagelijks nieuwe kwetsbaarheden gerapporteerd en vele blijven ook onvermeld (de zogeheten zerodays). Niettemin door bekende zwakke plekken te verhelpen verkleint u de attack surface van uw IT-systemen en zodoende maakt u het hackers het leven aanzienlijk moeilijker.

Aangezien er vrijwel dagelijks nieuwe malware bijkomt en nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt, is het raadzaam om met enige regelmaat een security scan uit te laten voeren.

Cyber Security Network Scan


Als u wilt weten wie er allemaal bij thuis naar binnen staat te gluren, terwijl u op kantoor zit, dan kunt u een camera plaatsen. Zodra u thuis bent kunt u de beelden terug kijken of zelfs in real time live meekijken. Kans is groot dat u versteld zult staan hoeveel mensen ongevraagd een blik op uw eigendom werpen.

Onze Cyber Security Network Scan doet iets vergelijkbaars met uw IT-infrastructuur en monitoort alle het verkeer op uw netwerk: wat voor data komt er binnen, gaat eruit en waar naar toe? Dit is een prima methode om verdachte datastromen te ontdekken, bijvoorbeeld spyware die in het holst van de nacht phones home.

Intrusion Detaction & Prevention Systemen


Intrusion Detection & Prevention Systemen (IDPS) stellen u niet alleen in staat om Cybercriminelen op "heterdaad te betrappen" maar ook om direct in te grijpen, geheel automatisch. Globaal werkt een IDPS als volgt: wanneer er afwijkend gedrag wordt getoond, krijgt u of uw ICT-beheerder een alert en gooit het systeem het getroffen deel op slot. Hierdoor wordt de schade beperkt en het werk van Cybercriminelen aanzienlijk bemoeilijkt.

Uiteraard dient een dergelijk systeem speciaal ingericht te worden. Asomis IT Security levert hierin maatwerk, waardoor een IDPS aansluit bij het risico-profiel van uw organisatie.

Tarieven en abonnementen


Neem voor tarieven en abonnementen vooral contact met ons op.

Meer informatie


Wilt u meer informatie over welke Cyber Security Scan bij uw situatie past? Neem dan gerust contact op! Of bekijk ook mijn overige diensten.