Offerte review


Wordpress logo
Photo by Mari Helin on Unsplash

Als MKB-ondernemer heeft u over het algemeen niet de middelen of kennis in huis om in al uw ICT-behoeften te kunnen voorzien. Daarom zult u vaker wel dan niet diensten van externe partijen afnemen. Zodoende kunt u zich richten op uw kernactiviteiten, terwijl u zich geen zorgen over uw IT-infrastructuur hoeft te maken. Vandaar dat allerlei clouddiensten de afgelopen jaren erg populair zijn geworden.

Althans zorgeloos uw ding doen, is de bedoeling van uitbesteding. Helaas kan er van alles misgaan bij het uitbesteden van IT-diensten aan derden – hierbij maakt het niet uit of het gaat om cloud-oplossingen, mail of webhosting of software pakketten die u op uw eigen servers draaien. Daarom is het van belang dat u zorgvuldig te werk gaat bij het kiezen van een externe ICT-dienstverlener.

Cyber Security & offertes


Echter waar moet u nu opletten, wanneer u meerdere offertes op uw bureau heeft liggen? Een aantal vragen die u zich moet stellen, vanuit het perspectief van Cybersecurity, zijn, o.a.: waar wordt uw data bewaard? (Vooral relevant in het kader van de AVG.) Wie heeft er toegang tot uw data? En kunt u bij uw gegevens wanneer u die nodig heeft?

Kans is echter groot dat de verschillende gegadigden indruk op uw willen maken door met allerlei moeilijke vaktermen, van service level agreement tot crossover error rate, te strooien. Tsja, als u door de bomen het bos niet meer kunt zien… Gelukkig kan ik als onafhankelijk IT Security Consultant u hierbij helpen.

Als CompTIA Advanced Security Practioner (CASP+) ben ik in staat om de verschillende offertes die u van leveranciers hebt gekregen te beoordelen op o.a. Cybersecurity en AVG-compliancy. Uiteraard houd ik rekening met de wensen en behoeften van uw organisatie. Daar waar nodig is kan ik aangeven waar extra informatie nodig is. Zodoende kunt u tijdens de onderhandelingen gericht vragen stellen en daarmee bent u in staat om een betere deal te bedingen.

Op basis van een uitgebreide vergelijking en een grondige kosten-baten analyse, doe ik een aanbeveling waarmee u een gedegen keuze kunt maken. Zodat u met een gerust gevoel kunt ondernemen.

Wilt u meer weten over het Cybersecurity aspect van offertes voor IT-diensten? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help u graag om uw bedrijfsvoering veiliger te maken.

Geraadpleegde literatuur


Parker, Jeff T. en Michael Gregg, CompTIA CASP+ Study Guide Third Edition, John Wiley & Sons Inc., Indianapolis, 2019.